Print pagina

Nieuws

11.10.11

Gezellen van het Zilver Cruys


De Chardonnay pluk zit er op. Goede weersomstandigheden waren ons niet gegund. Waarschijnlijk vinden we hierin een reden waarom de vrijwilligers iets minder talrijk waren dan voorzien.
Maar gelukkig vonden de dappersten der dapperen de weg naar het Zilver Cruys op zondag en begonnen we met volle moed aan de pluk. En het vlotte goed. Iets beter georganiseerd dan vorige week, en het werk werd daardoor heel wat lichter voor onze noeste plukkers. De oogst overtrof iedereens verwachting.

Dit wordt een topjaar !!

De druifjes zijn geperst, en de gisting is opgestart. De wijnmakerij is opgeruimd en gereinigd. Nu is het duimen !

De Chardonnay geven we dit jaar een beetje malolactische gisting mee, zodat de wijn iets voller en een lichte botersmaak zal krijgen. Met een lichte eik rijping zou dit een heel evenwichtige en fijne wijn moeten geven.

Drie van onze plukkers kregen een bijzondere vermelding. Ze werden 'Gezel van het Zilver cruys'. Nelly Deleu, Raphaƫl Devos en Johan Carpentier kregen een oorkonde waarin hun exploten en onverwoestbare inzet voor het welslagen van ons avontuur lyrisch worden beschreven. Die mensen waren er van dag 1 bij en hebben ons met raad en daad bijgestaan. Een welgemeende dank u wel was dan ook meer dan op zijn plaats.

We sloten de dag af met een lekkere BBQ en de wijn vloeide rijkelijk.
De aanwezigen kregen ook al een voorproefje van ons nieuwste (nog te lanceren) product. Ieperiet. Een likeur op basis van druiven en perensap.
Binnenkort beschikbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten