Print pagina

Nieuws

4.10.11

Wijngoed Zilver Cruys in de pers


Druivenpluk in wijngaarden Heuvelland en Boezinge begonnen


Boezinge - Momenteel is de druivenpluk volop bezig bij de wijnboeren in het Heuvelland. Maar ook in de Ieperse deelgemeente Boezinge worden op Wijngoed Zilver Cruys deze dagen geplukt. Het gaat om de Bacchus-druiven, die de voorbije week deugd hadden van de najaarszon.

De wijngaard van het Zilver Cruys bevindt zich nabij het gehucht Steenstraete, op de voormalige slagvelden van de Eerste Wereldoorlog. Wijnboer Filip Decroix kan rekenen op heel wat vrijwilligers om te helpen bij de pluk. Volgende week zondag 9 oktober worden de Chardonnay en de Pinot Gris geplukt.

Entre-deux-Monts

Ook bij Wijndomein Entre-deux-Monts op de Rodeberg te Westouter wordt vandaag volop geplukt. De pluk zal er 10 dagen duren. Volgens wijnboer Martin Bacquaert is dit een week vroeger dan normaal: dat komt door de warme lente. De regenachtige zomer is uiteindelijk niet echt een spelbreker geweest. De hotelscholen Ter Duinen uit Koksijde en de Groene Poort uit Brugge nemen er deel aan de druivenpluk, alsook landbouwscholen uit Kortrijk en Roeselare. Wijndomein Entre-deux-Monts heeft het voorbije jaar 2 hectare bijgeplant en beschikt nu over 7,5 hectare wijnvelden.

Monteberg

Ook op Wijngoed Monteberg op de flanken van de Kemmelberg werd er het voorbije jaar bijgeplant. Wijnboeren Jean-Pierre en Ward Six beschikken er nu over 7 hectare wijnvelden.

(PL/BS)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten