Print pagina

Nieuws

25.4.12

De Smaakmarkt - De Goeste van de Kater


Wijngoed Zilver Cruys nam deel aan de Smaakmarkt de Goeste van de Kater, een initiatief van de 'Frisse Kater' een culinair genootschap uit Ieper op 13 en 14 april ll.
Trots konden we er de Pinot Gris 2011 voorstellen. Onze eerste oogst van deze edele druif. Slechts 180 flessen werden gebotteld. Redelijk exclusief dus. Een heel jonge wijn, maar een perfecte begeleider van een zonnig terrasje, of een Vlaamse asperge op welk 'bedje van' dan ook.
Voorts kon er geproefd worden dan de Chardonnay 2011 en de Bacchus-Sieger 2011. Deze laatste is een zeer krachtige en kruidige wijn, een buitenbeentje, maar hij viel bijzonder in de smaak van het brede publiek. de Chardonnay 2011 is mooi elegant en afgerond en kreeg een lichte eik rijping. Zijn broer de Chardonnay 2011 Selection Chêne, zal pas binnen enkele maanden aangeboden worden, deze ligt nu nog op eiken vat te rijpen.
En nu we toch wat in de toekomst kijken, zie hier alvast een primeur: De Zilver Cruys Magnus Brut is ook aan het gisten. Deze schuimwijn van Vlaamse bodem, volledig gemaakt volgens de traditionele manier, zal vanaf november klaar zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten